Hjemmelavede rugknækbrød med æble og kanel

5/28/2011

Hjemmelavede rugknækbrød med æble og kanel

Hjemmelavet knækbrød - det er altså bare noget af det bedste. Her får I lige min opskrift, som kan varieres hvis man ikke lige har de pågældende ting på lager - så brug bare andre meltyper, nødder eller kerner, det kommer ud på et.

To plader knækbrød:

4 dl. forskellige nødder og kerner. Jeg bruger sesam, hørfrø, rugkerner, hakkede pekannødder og hasselnøddeflager
1 dl havregryn
2 dl rugmel
½ dl hvedemel
2 tsk. salt
1 tsk bagepulver

1 dl olie
2 dl vand
1 revet æble
100 g. hakkede abrikoser (eller rosiner)

kanel til drys


Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Bland æble, olie, abrikos og vand i en skål og hæld de to ting sammen. Rør dejen godt sammen, den er og skal være meget klistret.Tag halvdelen af dejen over på et stykke bagepapir, læg et andet stykke bagepapir over og rul delen tyndt ud - ca. 4 mm tykkelse. Fjern det øverste lag papir og brug en pizzaskærer til at skære knækbrødene ud, så er de lige til at knække fra hinanden når de er bagt. Drys med kanel og smæk i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter- bum, det er det! Samme procedure med anden halvdel af dejen ;)


Der er ikke et øje tørt, det smager sat'me godt

Etiketter:

2 kommentarer:

Klokken 11/05/2012 , Blogger Gitte Hjort sagde ...

Jeg har netop handlet til disse knækbrød og glæder mig til at bage dem i løbet af ugen!

 
Klokken 11/06/2012 , Blogger Thea Vaskavulla sagde ...

Det er dejligt at du læser med og bliver inspireret :) Det motiverer blog-skrivningen at vide, at der er nogen ude bag skærmene :)

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start