Mormor revisited

7/30/2013

Mormor revisited

Den her salat eller variationer af den har vi spist rigtig meget den her sommer. Inspirationen er den klassiske mormorsalat/dressing.. Jeg er som bekendt stor kålfan, og bare fordi det er sommer, behøver man jo ikke at undvære det, vel? Brug spidskål eller sommerkål nu hvor det er sæson - hvidkål kan også bruges, men det er bare kedeligere i farven ;)

Du skal bruge:

Et kålhoved (alt efter hvor mange I er - er I kun to så det halve)
To grapefrugter
1 dl fløde
salt og peber og lidt sukker

1 dl solsikkekerner
1 spsk sukker
1 tsk salt

Snit kålen fint eller brug et mandolinjern. Skær den ene grapefrugt over og pres saften ud af den ene halvdel. Bland saften med fløden og smag til med salt, peber og sukker. Skær resten af grapefrugten ud i filetter. Vend dressingen i kålen og arranger grapefrugten ovenpå. Rist solsikkekernerne på en pande og hæld sukker og salt på, når de er ristede. Vend rundt til sukkeret er smeltet, lad afkøle lidt og hæld over din salat... 

Namnam!


Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start